Om SecuriFire

SecuriFire brandlarmssystem

SecuriFire – det redundanta, modulära brandlarmssystemet med SpiderNet-teknologi

SecuriFire-systemfamiljen

SecuriFire-systemfamiljen består av olika centraler, enheter, enhetsvarianter samt komponenter som är perfekt kombinerade och anpassade för varje utbyggnadsnivå och anläggningsstorlek.

Alla enheter är kompatibla med varandra och bygger på samma mjukvara och driftsättningsverktyg. Även gränssnitten är lika på alla SecuriFire-enheter – det går att ansluta samma externa kontroller till samtliga centraler.

Moduluppbyggnaden och nätverksmöjligheterna gör att samtliga nödvändiga enheter går att kombinera och anpassa till anläggningskraven oavsett variant.

Här kan du ladda ned våra broschyrer i Pdf-format

«Blixtsnabb rökdetektering med ASD.» SecuriRAS® ASD 535 aspirerande rökdetektor med HD-sensor Broschyr Aspirerande Rökdetektorsystem ASD

«Chansa inte med brandrisken.» SecuriFire – det redundanta, modulära brandlarmssystemet med SpiderNet-teknologi Broschyr SecuriFire Brandlarmsystem

«Framtidens brandskydd är redan här.» SecuriStar detektorer: den nya generationen Broschyr SecuriStar Detektorer


Elektroskandia Sverige AB

Elektroskandia Sverige AB marknadsför SecuriFires produkter i Sverige och är ledande el-teknikgrossist har idag mer än hundra års erfarenhet att luta sig emot.

Vi marknadsför och säljer elmateriel och system inom kraft/automation, tele/data/säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter. Verksamheten omsätter 5 200 MSEK (2011) och vi har 750 medarbetare på 47 platser runt om i landet.

Elektroskandia är en del av Sonepar-koncernen – ett av de största elgrossistföretagen i världen. I koncernen ingår idag mer än 160 företag i 35 länder, spridda över fem kontinenter.

I vår position mellan tillverkare och slutkund, vill vi vara mycket mer än en passiv länk i en kedja. Vi strävar efter att med våra system och vår erfarenhet, bidra till ökad effektivitet och lönsamhet i kundernas inköps- och säljorganisation.

Förutom att erbjuda det bredaste sortimentet, sätter våra logistiklösningar nivån i branschen. Logistik är motorn i allt vi gör. Vi ser till att rätt produkt når rätt kund på rätt plats vid rätt tillfälle. Våra medarbetare sammanför 2 500 leverantörer med 13 000 kunder. Varje dag hanterar vi 600 ton elmateriel i vårt logistikcenter i Örebro – det betyder att vi expedierar två order i sekunden!

Besök oss gärna på www.eletroskandia.se

Elektroskandia och Securiton ingår samarbete

Elektroskandia Sverige AB och det schweiziska bolaget Securiton AG  har tecknat ett distributionsavtal för Brandlarmsfabrikatet SecuriFire i Sverige, där Elektroskandia kommer till agera som general importör. Elektroskandia menar att avtalet utgör en viktig strategisk förstärkning av deras produkterbjudande mot den svenska brandlarmsmarknaden.

Vi är mycket glada över att kunna tillkännage vår gemensamma satsning med brandlamssystemet SecuriFire, med vars höga kvalitet, förväntningarna är stora. Elektroskandia har som mål med den nya satsningen att bli en av de ledande brandlarmsleverantörerna på den svenska marknaden. För att bli ännu attraktivare kommer Elektroskandia utöver SecuriFire även ha tillgång till Securitons breda produktsortiment, vilket inkluderar bl.a ett högkvalitativt aspirerande system – ASD535. Produkterna är tekniskt sofistikerad samt prismässigt konkurrenskraftiga. Det finns en tydlig exklusiv partnerstrategi samt kraftfulla resurser till partnersupport och produktutveckling. Detta tillsammans med Elektroskandias starka logistik och försäljningsnätverk ligger till grund för vad man anser vara ett oslagbart koncept på marknaden i dag.

Produkterna passar utmärkt in på Elektroskandias fokusmarknader. Dessutom ser vi ett stort värde i det starka schweiziska moderbolaget – Schweiziska Securitas Gruppen – vilket ger produkt och investeringsstabilitet till samarbetet.  Vi är övertygade om att våra kunder kommer att kunna stärka sitt eget erbjudande med denna breda produktportfölj.